Джерело: berdichev.biz

Бердичівлянин вбивця засуджений до 11 років тюрми за вбивство, побиття та крадіжку, вчинені в умовах воєнного стану

Вбивця отримав. Суд визнав 37-річного жителя Бердичівського району винним у жорстокому вбивстві свого приятеля, заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості та крадіжці, вчинених в умовах воєнного стану. Засудженого засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

Прокуратура довела, що у червні 2023 року чоловік, перебуваючи під впливом алкоголю, на ґрунті особистої неприязні побив знайомого, а потім двічі вдарив ножем у шию господаря будинку, де вони того дня пили. Від отриманих травм чоловік помер. Згодом вбивця викрав його мобільний телефон і втік з місця злочину.

Суд визнав чоловіка винним у вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України), заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 122 КК України) та крадіжці (ч. 4 ст. 185 КК України), вчинених в умовах воєнного стану. Зважаючи на тяжкість злочинів та обтяжливі обставини, суд призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Важливо:

  • Вирок суду не є остаточним і може бути оскаржений протягом законного строку.
  • Цей випадок є черговим нагадуванням про те, що жорстокість та насильство є неприпустимими, а за свої злочини людина несе відповідальність перед законом, навіть в умовах воєнного стану.

Раніше ми повідомляли, що вбивцям молодої бердичівлянки загрожує довічне ув’язнення.