Джерело: berdichev.biz

Огляд діелектричних рукавичок підтверджує: глобальна електрифікація життя несе у собі потенційну електричну небезпеку. Незахищений контакт людей з електрикою, як правило, закінчується всілякими травмами та летальним кінцем. Але, застосовуючи комплекс засобів індивідуального захисту, до якого входять діелектричні рукавички – ви у безпеці! Статистика нещасних випадків показує, що ураження струмом становлять низький відсоток порівняно з іншими різновидами виробничого травматизму, але він займає перше місце серед травм зі смертельним наслідком.

Зараз ринок ЗІЗ пропонує купити рукавички діелектричні в асортименті моделей і видів. Розберемося, які критерії для правильного вибору особливо важливі. Від д/е рукавичок чекають:

  1. Високого діелектричного захисту залежно від рівня напруги у мережі.
  2. Надійну герметичність, яка обов’язково перевіряється перед кожним застосуванням рукавичок.
  3. Комплекс обов’язкових захисних властивостей: стійкість до дуже низьких температур (- 40°C до +55°C), також до озону, кислот.

Основним матеріалом для виготовлення д/е рукавичок є еластомер на основі латексу. Латекс отримують із натурального або синтетичного каучуку. В силу своїх діелектричних характеристик полімер здатний максимально захистити руки від впливу електрики, води, хімічних розчинів, продуктів нафтохімії. Єдиний мінус – можливість вияву алергічних реакцій. Але з цією проблемою легко справляються тонкі бавовняні рукавички, які одягаються під діелектричні. До того ж бавовна добре вбирає вологу і руки електрика залишаються сухими.

Варто зазначити, що латекс не витримує інтенсивних механічних навантажень, порізів та проколів гострими краями деталей, оголеними проводами. Для продовження терміну «трудового життя» рекомендується одягати на них вироби із міцного шкіряного спілка. В результаті ми отримуємо сучасну багатофункціональну комбіновану модель високої якості. Зручна анатомічна форма дозволяє забезпечити гарне захоплення без додаткових зусиль.

Рукавички для електриків випускаються чотирма класами: 00, 0, 1, 2, 3. Професіонали підбирають клас відповідно до робочої напруги в електроустановці. Українська компанія «ПромЗІЗ-Спецодяг» крім спецодягу, спецвзуття та інших ЗІЗ, ознайомитись можна на сайті ПромЗІЗтм, пропонує фахівцям кілька варіантів захисту: д/е рукавиці українського виробництва ТОВ «КИЇВГУМА» та асортимент діелектричних рукавичок польської компанії SECURA ELSEC. Візьміть до уваги, що бренд ELSEC виробляє рукавички вищого 2-го та 3 класу захисту.

Слід зазначити, що у вузькому сегменті діелектрики немає бюджетних пропозицій. Висока якість матеріалів, високотехнологічне виготовлення, диктує адекватні ціни. Усі вироби Декларовано на відповідність українських стандартів та пройшли всі протокольні випробування.