Джерело: berdichev.biz

Чудова новина для всіх шанувальників творчості Всеволода Нестайка! Українські режисери Роман Краснощок та Антон Чистяков отримали права на екранізацію його знаменитої трилогії “Тореадори з Васюківки”.

Про це повідомляє Роман Краснощок на власній сторінці в соціальній мережі Фейсбук.

“Це не перша спроба перенести цю улюблену багатьма поколіннями дітей історію на екрани. У 1965 році була знята короткометражка за одним з епізодів книги, а пізніше за її мотивами планував знімати фільм відомий український режисер Віктор Іванов. Проте, саме зараз, завдяки ентузіазму та щирому бажанню Романа Краснощока та Антона Чистякова, мрія про повнометражний фільм за “Тореадорами з Васюківки” має всі шанси здійснитися”, йдеться у повідомлені.

“Моя улюблена книга дитинства, перший український дитячий бестселер і найкраща українська дитяча книга за версією Європейської комісії вперше за 60 років отримала змогу ожити на великих екранах у вигляді повнометражного фільму”, – ділиться своїми емоціями Роман Краснощок.

Режисери обіцяють, що фільм буде не просто екранізацією книги, а й щирою та захопливою історією про дружбу, пригоди та дорослішання, яка зацікавить як юних глядачів, так і дорослих.

“Важко передати емоції та хвилювання під час адаптації сценарію, але цей процес вже незворотній!”, – говорить Роман Краснощок.

Деталі сюжету та акторський склад нового фільму наразі не розголошуються.

Очікується, що зйомки розпочнуться вже незабаром. З нетерпінням чекаємо на прем’єру та щиро віримо, що “Тореадори з Васюківки” у кіноподачі стануть справжнім подарунком для всіх українців!