Джерело: berdichev.biz

Дмитро Талько загинув. Великою кров’ю дається збереження життя України… Вітчизняні Сили оборони докладають надлюдських зусиль, аби зупинити просування окупантів українською землею, демонструючи високий професіоналізм, безприкладну самовідданість та незламність.

Про це повідомляє Бердичівська міська рада.

“Чорне сповіщення надійшло до бердичівської громади: у боях за незалежність та цілісність України геройськи загинув 37-річний Воїн-Захисник Дмитро Талько. Дмитро – уродженець Житомирського району. По закінченні школи навчався у Пулинах та у Києві. Його вабила чоловіча робота, тож спочатку освоїв професію водія, а потім – зварювальника. До Бердичева Дмитро потрапив у 2017-му – після того, як познайомився зі своєю майбутньою дружиною. Тут теж працював водієм на одному з місцевих підприємств”, – йдеться у повідомлені.

У листопаді 2022-го Дмитро Талько був призваний до лав ЗСУ. Ніс службу на посаді водія інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу 13-го окремого десантно-штурмового батальйону ім. Героя України полковника Тараса Сенюка.

Командування частини характеризує нашого земляка як сильного й мужнього бійця. Дмитро користувався авторитетом серед побратимів, мав добрий рівень мотивації. Незмінно підтримував високий моральний та бойовий дух у своєму підрозділі, виявляючи до колег по службі повагу і турботу. Стійко переносив усі навантаження.

2 червня солдат Дмитро Талько загинув смертю хоробрих поблизу Лиману, що на Донеччині. Вічна Пам’ять та Шана тобі, Герою! Честь!