Джерело: berdichev.biz

Бердичівський театр здивував! На сцені Бердичівського Театру на Європейській відбулася прем’єра вистави “Привідкрита завіса”, присвячена 100-річчю з дня смерті видатного письменника Джозефа Конрада.

Виставу підготувала театральна студія Notes de Vita, що діє при БО “Кармель” та Костелі Босих кармелітів. Глядачі мали можливість зануритися у світ Конрада, познайомитися з його життям та творчістю.

Театр у Бердичеві

Студійці розповіли про те, як юний Конрад, вказуючи на мапі на Африку, вигукнув: “Я тут буду!”. І він дотримався свого слова. Враження, отримані на Африканському континенті, лягли в основу багатьох його творів, які стали зразками англійської повістевої літератури.

Життя Конрада й справді нагадувало захопливий роман, де головний герой шукає кращого життя, бореться за свободу та ідеали рідної країни, йде за мрією. Незвичайний світ, створений Конрадом, сколихнув весь світ. Можливо, ці мистецькі потрясіння тривали б й далі, але у 1924 році письменника не стало.

Однак він залишив нам скарбницю своїх творів, де кожен, хто шукає себе та свій шлях у житті, може знайти цінні знання та натхнення. Настоятель Костелу Босих кармелітів отець Віталій Козак закликав глядачів читати книги та вивчати мови.

“Хто знає, можливо, про вас колись говоритимуть у Бердичеві, як про Джозефа Конрада та інші постаті”, – підкреслив він.

Вистава “Привідкрита завіса” стала чудовою можливістю для бердичівлян ближче познайомитися з життям та творчістю видатного письменника, який народився у їхньому місті. Це ще раз підкреслює багату культурну спадщину Бердичева та його значний внесок у світову літературу.