Міська влада Бердичева стикається з фінансовими труднощами: у бюджеті не вистачає 8 мільйонів гривень для оплати послуг перевізників з перевезення пільговиків. Це незабаром може викликати «невелике занепокоєння» серед місцевих жителів, які користуються громадським транспортом для щоденних поїздок на пільгових засадах.

Про це повідомляють Новини Бердичева з посиланням на свої джерела у міськвиконкомі.

“Міський голова зазначив, що дефіцит бюджету став результатом ряду факторів, пов’язаних військовими діями та участі міста в оборонних програмах області. Також вплинула загальна економічна ситуація в країні та зниження надходжень до міського бюджету”, – повідомляють журналісти.

Представники перевізників вже заявили, що без належного фінансування вони не зможуть підтримувати необхідний рівень обслуговування і навіть можуть бути змушені скоротити кількість маршрутів. Це створить додаткові незручності для пільговиків Бердичева, особливо для тих, хто не має іншої альтернативи для пересування містом.

Міська рада активно шукає шляхи розв’язання проблеми. Розглядаються варіанти перерозподілу коштів з інших статей бюджету, залучення додаткового фінансування з обласного та державного рівнів, а також можливість запровадження нових джерел доходів для міста. Але поки що рішення не знайдено.

Джерело