Якщо ви заснули в середині будь-якої гри плей-офф Західної конференції НХЛ за останні дві ночі, є хороший шанс, що ви прокинулися з іншим переможцем, ніж ви думали. Для тих, хто цікавиться, як робити ставки на хокей, це ще один приклад непередбачуваності спортивних подій

У вівторок ввечері «Даллас» вів у «Колорадо» з рахунком 3:0 після першого періоду і програв з рахунком 4:3 в овертаймі. Приблизно через 24 години «Едмонтон» вигравав у «Ванкувері» з рахунком 4:1 наприкінці другого періоду та програв 5:4 в основному матчі.</b></p>
Підніміть гол, підніміть три голи, жодна перевага не є безпечною в хокейному постсезоні цієї весни. «Коли ви дійдете до цієї пори року, це вже так близько, і ви не побачите, як команди збираються це робити», — сказав у четвер колишній гравець, який став аналітиком TNT, Енсон Картер. «Мені здається, ви бачите, як багато хлопців борються, тому що зараз плей-офф».

У середу ввечері Картер був на другій грі серії матчів Бостон-Флорида, в якій «Брюїнз» забив 1:0, а потім програв 6:1. Починаючи з четверга, команди, які забили перший гол, виграли 19 із 50 ігор цього плей-офф, що є найвищим відсотком перемог у цій категорії з 1999 року.

«Старз» і «Ойлерз», які перевищили три м’ячі у своїх відповідних поразках у другому раунді проти «Авеланш» і «Кенакс», також увійшли в історію. Це лише третій випадок, коли було забито три голи за дні поспіль, хоча «Едмонтон» був на правій стороні ралі, коли це сталося востаннє рік тому.
«Команди, які перемагають і досягають успіху в цю пору року, — це команди, які здатні розпізнати, коли у них є імпульс, і намагаються його зберегти, а коли у них його немає, намагаються повернути його якомога швидше», — сказав Картер. «Я не знаю, чи можуть команди зробити набагато більше. Я вважаю, що зараз команди досить непогано грають у хокей. Просто в цю пору року іноді ти отримуєш відмову, а іноді ні».

Погані відскоки, безумовно, вплинули на приголомшливу поразку «Ойлерз», але також і час. Якби вони пройшли до другої перерви на три м’ячі й не дозволили Еліасу Ліндгольму забити за 2:59 на годиннику, вони, можливо, змогли б витримати шторм, як вони захистили ще меншу перевагу в минулому турі проти «Лос-Анджелеса».

Чинний MVP і капітан Коннор Макдевід навів таке порівняння, спілкуючись з журналістами у Ванкувері пізніше, сказавши, що іноді сценарій перевертається на команду, яка намагається захистити лідерство. «Це трапляється в плей-офф», — сказав Макдевід. «Ти намагаєшся втриматися, але іноді ти трохи, можливо, занадто пасивний».
У цьому ключі його тренер Кріс Кноблаух хотів би, щоб «Едмонтон» був більш атакуючим і змушував «Ванкувер» захищатися. Але «Кенакс» не без жодної причини повернулися до цього післясезонного сезону, після того як вони стерли відставання в два м’ячі за останні три хвилини основного матчу в грі 4 проти «Нешвілла», щоб допомогти досягти цього моменту.

«Даллас» вийшов у другий раунд, перемігши захисника Кубка Стенлі «Вегас», незважаючи на коротку гру на синій лінії: пропустив травмованого захисника Яні Хаканпяя та грав Нільса Лундквіста трохи більше 4 з половиною хвилини за гру. «Колорадо» зміг перекинути лідера MVP Натана Маккіннона, фіналіста «Норріс Трофі» та MVP плей-офф 2022 року Кейла Макара та хвилі талантів у «Старз», які змінили п’ятьох захисників майже на половину гри після того, як Лундквіст пройшов свою останню зміну трохи більше, ніж у середині гри.

«Це сильно напружує вашу команду», — сказав Картер. «Вони грають з нестачею персоналу. Вони буквально грають проти «Колорадо» з п’ятьма захисниками. Важко грати проти них із шістьма захисниками».

Тренер Пітер ДеБор не був задоволений тим, як його команда впоралася з грою на користь «Авеланш», але радий, що важкий урок був отриманий у грі 1, а не в матчі, де «Даллас» міг би зіткнутися з вибуттям. Ветеран Джо Павелскі, який пройшов багато випробувань плей-оф, розуміє, що йому та його товаришам по команді потрібно краще справлятися зі змінами моменту, рухаючись вперед.
Ти просто не можеш відірвати ногу від газу», — сказав Павелскі. «Ти просто маєш бути кращим». Для тих, хто цікавиться, як робити ставки на хокей, ці зворушливі моменти гри наочно демонструють, наскільки непередбачуваним може бути хокейний плей-офф.
 

 

Джерело