Samsung вражає! Сьогодні, майже всі відомі виробники електронних девайсів зосередилися на впровадженні технологій штучного інтелекту (ШІ). Зокрема, найочікуванішим гаджетом 2024 року є Galaxy S24 Ultra від Самсунг, який матиме нову оболонку для Андроїд 14 – One UI 6.1. Та й взагалі, відповідну технологію планують запустити на багатьох майбутніх девайсах компанії. Тому, щоб зрозуміти, чому довкола неї стільки галасу, варто розібратися детальніше. Якщо є вільна хвилинка, можна завітати до онлайн-казино Ельслотс, яке пропонує вигідні подарунки за перший депозит.

Особливості One UI 6.1 від Самсунг

Головним надбанням оновленої оболонки є AI-функції, які перетворюють гаджет на розумний мінікомп’ютер. Зокрема, людина матиме можливість створити власні шпалери після внесення індивідуальних налаштувань. Також, система зможе:

  • Робити пошук на основі виділеної частини екрана (Circle to search);
  • Обробляти фото за допомогою ШІ всередині галереї та видаляти зайві елементи з нього (generative edit);
  • Швидко додавати нові кадри до відео під час миттєвого уповільнення та обробляти його у форматах, від 720p до 4K;
  • Допомагати в перекладі текстів, застосуванні різних стилів написання та їх перевірці (Writing Assistant). Також, існують й інші цікаві функції, деталі про які є у різних офіційних матеріалах Samsung.

Цікаво, що виробник бажає забезпечувати користувачів оновленнями Андроїд та One UI протягом 7 років. Це ж стосується й нових налаштувань безпеки. При цьому, вже достеменно відомо, які гаджети Самсунг отримають новітню оболонку. Це Galaxy: S24, A53 та Z Flip 5. Тим більше, вона буде доступною для всіх смартфонів, що підтримує One UI.

Смартфон

Смартфони Самсунг, які не отримають нову прошивку

Хоча компанія Samsung розширює вплив One UI версії 6.1, нею навряд чи зможуть скористатися господарі “застарілих гаджетів”. Так, згідно зі статтею у Gizmochina, опублікованій 29 квітня, є 50 смартфонів Galaxy, що не отримають відповідних оновлень. Серед них є такі моделі, як до прикладу: Galaxy A32 (4G і 5G), М32, Z Fold 2, Z Flip 2 та інші. Там зазначається, що розробник вважає ці гаджети надто слабкими для підтримки софту з ШІ. Окремо, оновлень не слід очікувати власникам планшетів та смартфонів, що були випущені до 2021 року. 

Джерело