Слушні поради астролога про життя з Місяцем. Тож розбираємося, як правильно користуватися місячним календарем.

З’ясуємо фазу Місяця

Якщо ви далекі від теми, пропоную почати з азів і дати визначення термінам. Місяць часто поділяють на зростаючий і спадаючий (старіючий). Це дійсно так, але також правильніше було б розділити ці два стани на фази. Місячний гороскоп саме на цьому будується. Крім того, бувають випадки, коли Місяць вже «виріс» (повний місяць) і кілька днів, коли його взагалі не видно на небі (молодик). Отже, коротко про основні фази:

  • Перша чверть: від молодика до другої чверті. Це фаза активної внутрішньої дії. У молодик чудово будувати плани всередині себе, записувати ідеї, варіанти реалізації.
  • II чверть: з другої чверті до повного місяця. Це фаза активної зовнішньої дії. Всі наші ідеї та думки потрібно втілити в життя в цей час, адже просто намалювати карти бажань далеко не заїдеш.
  • III чверть: від повного місяця до четвертої чверті. Це фаза пасивної зовнішньої дії. Ви вже розпочали проєкт у попередньому кварталі та продовжуєте активно його виконувати на цьому етапі. Нові досягнення і плани краще приберегти на зростаючий Місяць.
  • IV чверть: з четвертої чверті до молодика. Це фаза пасивної внутрішньої дії. Час, коли всі твої кроки вже привели до якихось результатів, сформувалися в якусь цілісну картину, а ти аналізуєш те, що вже зробив, підбиваєш підсумки. У цей час потрібно підготуватися до побудови нового плану на найближчий місяць.

Фази Місяця розпізнати дуже легко, ця інформація була розрахована давно, і унікальні знання астролога для цього не потрібні. Щоб дізнатися, який зараз місячний день, можна скористатися абсолютно будь-яким актуальним місячним календарем. Але зручніше скористатися інтернетом або будь-яким з мобільних додатків, призначених спеціально для підказки фаз. Заведіть собі щоденник, куди будете записувати цю інформацію, і постарайтеся підлаштувати під них свій життєвий ритм. Це обов’язково подарує вам додатковий приплив сил і енергії.

Однак удача чи невдача, як і емоційний стан людини, набагато більше, ніж результат впливу Місяця. Не зациклюйтеся на тому, щоб діяти тільки «по Місяцю»: спостерігайте, пробуйте, порівняйте, чи стало вам комфортніше жити відповідно до фаз Місяця? Якщо так, то чудово! Володіючи знаннями, Місяць можна легко перетворити на союзника і щоденного супутника в повсякденних справах.

Як планувати життя за Місяцем?

Залежно від того, наскільки освітлена місячна поверхня і скільки світла вона відбиває, змінюється ритм водного обміну у всіх живих організмах. Положення Місяця на небі також впливає на функціональну фізіологію, циклічність розмноження у тваринному світі та багато інших процесів. Що важливо, фаза Місяця багато в чому впливає на наш настрій і самопочуття, бо Місяць – саме «емоційне» світило, жіноче, одним словом. Тому, щоб розумно витрачати свою енергію в повсякденному житті, отримуючи при цьому хороший «урожай», можна звернути увагу на те, в якій фазі зараз знаходиться Місяць, і відповідно до цього спланувати майбутній місяць.

Зростаючий Місяць (I та II чверті). Це ідеальний час для будь-яких починань: завести нові знайомства, побудувати плани на місяць, посадити квіти на дачі, оновити гардероб. У цей період добре було б щось виростити, створити, вдосконалити. Якщо ви давно хотіли купити абонемент в спортзал, не потрібно чекати понеділка, зробіть це на зростаючому місяці. Якщо ви давно мріяли навчитися малювати або вивчити іноземну мову, почніть пізнавати нове в цей період.

Спадаючий Місяць (III та IV чверті). Цей період є повною протилежністю попередньому. Але це не означає, що потрібно півмісяця сидіти на одному місці та не рухатися. Навпаки! Продовжуйте розпочате, порвіть зі старим і непотрібним, розберіть завали, зберіть урожай, зробіть генеральне прибирання, оплатіть рахунки тощо.

Молодик. Це час, коли Місяць зникає з неба, перш ніж знову почне «рости». Використовуйте ці кілька днів для роздумів і відпочинку. Все, що ви могли придумати, спланувати та почати на зростаючому місяці, ви закінчили або продовжили в період спадання. Все, від чого ви давно хотіли позбутися, ви теж залишили на убуваючому місяці. Це час, коли потрібно перестати діяти та просто зробити перерву перед молодиком, що росте. Побудьте наодинці з собою, відновіть сили, оцініть оновлення і зміни, що відбулися за останній місяць, як в навколишньому світі, так і в вас. А з 2-го або 3-го числа нового місяця знову починайте рішуче діяти при світлі зростаючого Місяця.

Повний місяць. У цей момент Місяць, зазвичай ховається в тіні нашої планети, раптом виходить у всій красі на нічне небо і сміливо відбиває сонячне світло кожним сантиметром своєї поверхні. З погляду астрології, Місяць знаходиться в опозиції до Сонця в повний місяць, тому це дуже особливий час. У цій фазі Місяця всі емоції нестабільні, тому людині складно розрахувати свої сили та прорахувати ризики. Будь-яке починання в ці дні переживає тимчасову кризу, тому, як і в молодик, краще утриматися від прийняття важливих рішень в повний місяць і зайнятися собою. За статистикою, саме в ці два критичних періоди збільшується кількість аварій.

Джерело