Дослідження показують, що оптимізм має багато переваг. Оптимісти, як правило, живуть довше, здоровіше і менш схильні до стресу, ніж їхні песимістичні однолітки. Крім того, оптимістичний світогляд заохочує наполегливість, яка часто призводить до успішного результату. Позитивне мислення не означає, що ви заперечуєте реальність ситуації. Здатність залишатися позитивним – це спосіб мислення, який дозволяє вам зустрічати виклики, зосереджуючись на рішеннях, замість того, щоб піддаватися страху чи безнадії.

Десять порад, як залишатися позитивним

Складайте мантри. Ви не самотні. Ми всі тут разом. Це не просто крилаті вислови для футболок; це позитивні афірмації, які можуть стати потужним інструментом, що допоможе сформувати ваш світогляд. Виберіть те, що резонує з вами, і повторюйте його часто.

Зосередьтеся на успіхах. Пам’ять про виклики, які ви подолали в минулому, може допомогти вам надихнути на подолання майбутніх перешкод. Важкі часи можуть стати можливостями для навчання.

Кидайте виклик своїм негативним думкам. Ми не завжди можемо обирати те, що з нами відбувається, але ми можемо обирати те, як ми на це реагуємо. Переосмисліть ситуацію і подивіться, які можливі позитивні наслідки. Наприклад, «застрягнути вдома без діла» можна переосмислити як «бути вдома в безпеці і мати можливість спілкуватися з сім’єю». За допомогою VeePN ви також можете розширити свій горизонт безпеки та конфіденційності в Інтернеті, забезпечуючи захист вашої приватності та даних в мережі. Тепер ви можете насолоджуватися вільним та безпечним доступом до веб-ресурсів з будь-якої точки світу, не турбуючись про обмеження або потенційні загрози в Інтернеті.

Виховуйте в собі почуття вдячності. Починайте або закінчуйте свій день практикою вдячності. Записуйте три речі, за які ви вдячні за кожен день, або в парі з коханою людиною, і діліться ними вголос. Вдячність тренує ваш мозок бачити позитив.

Залишайтеся в теперішньому моменті. Легко потрапити у спіраль тривожних думок про майбутнє. Ми всі хочемо знати, коли це закінчиться. Якщо ви застрягли в цій негативній схемі, спробуйте виконати цю просту вправу, щоб повернутися до теперішнього моменту.

Відпустіть його. Аналогічно, перебування в теперішньому моменті може вберегти вас від непотрібних роздумів про минуле. Травматичні події та інші обставини потребують відповідної підтримки, часу та уваги для зцілення, але дайте собі можливість пробачити незначні помилки або недосконалі плани.

Спілкуйтеся з позитивними людьми. Соціальні зв’язки сприяють щастю і тісно пов’язані з оптимізмом. Шукайте компанію людей, які змушують вас почуватися добре і підживлюють вашу позитивну енергію. Так само обмежте спілкування з тими, хто змушує вас почуватися виснаженими або песимістично.

Пливіть  вперед. Виконуючи випадкові добрі вчинки для інших – це чудовий спосіб підвищити рівень свого щастя. Крім того, ті, кому ви допомагаєте, і навіть ті, хто просто стає свідком ваших добрих жестів, також отримають користь. Дізнайтеся більше про використання доброти як навички подолання труднощів тут.

Зробіть це для своєї родини. Оптимізм може бути вивченою поведінкою і є навичкою, якій можна навчитися. Покажіть своїй сім’ї численні переваги оптимізму, подаючи їм приклад для наслідування.

Практика приносить прогрес. Звичайно, всі нові звички потребують часу і постійної практики, перш ніж вони стануть автоматичними. Зробіть вибір бути більш оптимістичними кожного дня і насолоджуйтеся плодами вашого покращеного світогляду. Корисні поради та стратегії для збереження фізичного та психічного здоров’я.

Джерело