Мешканець Бердичева знайшов банківську картку на вулиці, тож сьогодні ми розглядаємо кримінальний випадок, який стався під час воєнного стану і має наслідки.

Правоохоронці звертають увагу громадян на те, що користування знайденими платіжними засобами належить до категорії крадіжки. Це стосується всіх, незалежно від обставин, повідомляють у поліції Бердичева.

“Останнім часом до поліції надходило багато повідомлень про випадки втрати платіжних карток та неправомірного їх використання. Одним із таких випадків став інцидент, пов’язаний з 31-річним жителем Вінниччини. За інформацією, отриманою від потерпілого, виявлено, що він втратив свою банківську картку у місті Бердичеві. Після цього почали надходити сповіщення про те, що карткою здійснюються розрахунки у магазинах міста”, – йдеться у повідомлені.

Оперативники кримінальної поліції здійснили ретельні перевірки та встановили торговельні заклади, де проводилися покупки за допомогою втраченої картки. За допомогою камер відеонагляду було встановлено, що за покупками стояв 32-річний місцевий мешканець.

Бердичівлянин визнав свою вину та пояснив, що знайшов картку на вулиці та вирішив скористатися нею для придбання товарів та алкоголю. Однак після запиту пароля він позбувся картки. Під час розслідування з’ясувалося, що фігурант витратив майже 11 тисяч гривень, здійснивши понад 20 покупок у різних магазинах.

Слідчі поліції, за погодженням з прокуратурою, повідомили чоловікові про підозру за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1 ст. 357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.