Виконавчий комітет працює. Сьогодні, першого травня, на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення, яке може визначити долю п’ятирічного хлопчика, який опинився в складних життєвих обставинах через безвідповідальність його матері.

Про це повідомляють у Бердичівській міській раді.

“Мама хлопчика раніше отримувала попередження щодо її асоціального способу життя і можливого відбору дитини в разі продовження недбалого ставлення до неї. Проте вона не звернула на це уваги та продовжувала залишати сина самого в сумнівних компаніях. Останнім часом поліція знову виявила загрозу життю та здоров’ю хлопчика і запросила представників служби у справах дітей. Після оцінки ситуації дитину терміново помістили в лікарню”, – йдеться у повідомлені.

Сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення перевести хлопчика до житомирського центру соціальної реабілітації, де він перебуватиме до вирішення судом питання про позбавлення матері батьківських прав. Лише після цього служба зможе розпочати пошук нової родини для дитини. Це рішення визначить подальшу долю та добробут маленького пацієнта і допоможе забезпечити йому безпечне та щасливе майбутнє.

Члени виконавчого комітету також прийняли ряд важливих рішень

На останньому засіданні виконавчого комітету також було ухвалено декілька важливих рішень, які стосуються підтримки сімей загиблих учасників воєнних дій, а також підприємницької діяльності в місті.

По-перше, було виділено матеріальну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень рідним загиблого захисника України. Ці кошти будуть рівними частинами розподілені між матір’ю та батьком полеглого Героя. Окрім того, через загрозу життю та здоров’ю дитини, виникла необхідність негайного відібрання її від матері, і було прийнято рішення про позбавлення батьківських прав та тимчасове розміщення дитини згідно з встановленими нормами законодавства.

По-друге, було вирішено надати дозволи на продовження строку дії паспортів прив’язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності ТОВ “Бердичівський хлібзавод” та п’яти іншим суб’єктам господарювання. Однак, було також прийнято рішення про анулювання дії паспорта прив’язки тимчасової споруди через недотримання вимог при її встановленні.

Ці рішення спрямовані на підтримку сімей важливих учасників воєнних дій та розвиток підприємницької діяльності в місті, і вони будуть впроваджені згідно з установленими процедурами та законодавством.